Meststoffen eco-teelt

Duurzame teelt bij ECO telers en moestuinders

Gezonde voeding dat het liefst dicht bij huis is geteelt. Het wordt steeds populairder en belangrijker in de groene economie van de toekomst. Niet alleen is de kwaliteit van voedsel een aandachtspunt, maar ook hoe het is geproduceerd of gekweekt. We leveren speciale ECO meststoffen voor deze teelt die 100% biologisch zijn samengesteld. We ondersteunen ECO telers met teeltadviezen, bodemonderzoeken en de inzet van natuurlijke bestrijding. Naast de ondersteuning van deze professionele teelt worden deze meststoffen ook steeds meer gebruikt door fanatieke moestuinders, kwekers, hoveniers en in de groenvoorziening.

Skal   Fibl

ECO meststoffen met Skal/FiBL certificering

De producten mogen alleen in de officiële ECO teelt worden gebruikt als er een certificering van Skal/FiBL voor is gegeven. Onze meststoffen hebben dit predicaat samen met meerdere andere producten als
bodemverbeteraars, vloeibare meststoffen etc. De meststoffen lijn bestaat uit een reeks recepturen waarmee we vrijwel voor alle gewassen een geschikte oplossing kunnen vinden.


Voordelen Innogreen ECO meststoffen:

  • geen uitspoeling
  • langwerkend (3-4 maanden)
  • volledige, evenwichtige plantenvoeding
  • minder ziektegevoelig gewas
  • natuur eigen stoffen


Andere producten voor de ECO teelt zijn o.a.: Spovit, Biolasse, BioNitro, Korect, BioBodem, Stikstof-mix (bloedmeel), Fosfaat-mix (beendermeel), Vinassekali, Kieseriet, Basaltmeel, Bentoniet en Zeoliet.


Met de Innogreen ECO meststoffen kan een écht duurzame teelt worden gerealiseerd.

Mixen specifiek voor de ecologische teelt die voldoen aan de Europese wetgeving voor de ECO teelt.


ECO groei NPK 8-3-8 + 2 MgO

Organische meststof voor vaste planten en boomkwekerijen die zorgt voor snelle groei en voorraad bemesting. De toegevoegde magnesium zorgt voor extra kleur en aanmaak van chlorofyl.ECO bloei NPK 4-4-14 + 2 MgO

Voor planten met een hoog kaligebruik (bv aardbeien, bramen, frambozen) of op gronden waar het gehalte aan kalium erg laag is. Indien meer kali nodig is kan ook Vinassekali (enkelvoudige meststof) worden ingezet. Tevens inzetbaar als meststof in het najaar voor borders en gazons.


ECO Organic NPK 9-3-3

Een natuurlijke stikstof meststof die zorgt voor een rijke bloei van uw teelt of siergewas. Tevens inzetbaar op gronden bij tekorten aan stikstof. Komt geleidelijk vrij en werkt tot 3 maanden lang.

ECO PL mix NPK 5-4-7 + 2 MgO

Een 100% plantaardige meststof voor alle gewassen. Zorgt voor een goede voorraad bemesting en tevens directe groei. De toegevoegde magnesium zorgt voor extra kleur en aanmaak van chlorofyl. Werkt tot 4 maanden.