Bladluis bestrijding in openbare ruimte

Heeft u in het openbaar groen overlast van de Bladluis?

 

Brimex 360° plaagbeheersing!

Brimex is gespecialiseerd in het biologisch bestrijden en beheersen van de blad en wolluis in het openbaar groen. Wij bestrijden deze zonder chemische bestrijdingsmiddelen die gevaarlijk zijn voor andere insecten, vogels en andere dieren. Tevens adviseren wij en leveren wij producten om de aantrekking van inheemse natuurlijke vijanden te stimuleren. Brimex heeft hiervoor de enige preventieve en milieuvriendelijke oplossing: de Brimex 360° plaagbeheersing!

 

Bladluis overlast:

Eén van de meest voorkomende plagen in openbaar groen is de bladluis, die vooral schade toebrengt aan lindebomen en overlast veroorzaakt van de honingdauw* die de bladluizen uitscheiden. Dit hardnekkige plakkerig goedje komt neer op geparkeerde auto's, fietsen, terrassen en speeltuinen.

 

Biologische bladluis bestrijding:

In de wereld van biologische bestrijding of liever gezegd; biologische beheersing, is het belangrijk om de natuurlijke vijanden van plaaginsecten te begrijpen en te benutten.

In de plaats om gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen, is het van belang van de biodiversiteit en duurzaamheid is het belangrijk dat gemeentes kiezen voor een natuurlijke oplossing - het inzetten van natuurlijke vijanden zoals bijvoorbeeld het lieveheersbeestje Adalia Bipunctata en de groene gaasvlieg Chrysopa Carnea. Deze natuurlijke vijanden van de bladluis eten grote aantallen bladluizen en "poetsen" de aangetaste bomen in de openbare ruimte snel schoon van de bladluizen.

Het lieveheersbeestje Adalia bipunctata is een van de bekendste natuurlijke vijanden van bladluizen. Dit kleine insect voedt zich met bladluizen en kan tot wel 100 stuks per dag eten. Daarnaast leggen deze kevertjes hun eitjes in de buurt van bladluis kolonies, waardoor de larven zich gemakkelijk kunnen voeden en snel uitgroeien tot volwassen lieveheersbeestjes. In het geval van bladluis in lindebomen kunnen gemeentes overwegen om deze lieveheersbeestjes uit te zetten in de kronen van de bomen, zodat ze hun werk kunnen doen en de bladluizen kunnen bestrijden.

De gaasvlieg Chrysopa carnea is ook een effectieve natuurlijke vijand van bladluizen. De larven van deze vlieg voeden zich met verschillende soorten insecten, waaronder bladluizen. Ze zijn erg actief en kunnen in staat zijn om grote hoeveelheden bladluizen in korte tijd te consumeren. Gemeentes kunnen ervoor kiezen om deze vliegen uit te zetten in het openbaar groen om zo de bladluizen te bestrijden.

Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals Adalia bipunctata en Chrysopa carnea voor de bestrijding van bladluis in lindebomen is niet alleen effectief, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk. Het vermindert de afhankelijkheid van chemische bestrijdingsmiddelen, die vaak schadelijk zijn voor het milieu en andere nuttige insecten kunnen doden. Bovendien kan het helpen om de biodiversiteit te bevorderen, omdat het de aanwezigheid van natuurlijke vijanden in het ecosysteem verhoogt.

Concluderend, het gebruik van natuurlijke vijanden voor de bestrijding van bladluis in lindebomen is een slimme keuze voor gemeentes. Het is effectief, duurzaam en milieuvriendelijk, en kan helpen om de biodiversiteit te bevorderen. Door het inzetten van natuurlijke vijanden kunnen we onze omgeving beschermen tegen plagen en tegelijkertijd bijdragen aan een gezondere leefomgeving voor mens en dier.

Heeft u als gemeente last van bladluis in het openbaar groen, dan kan Brimex u helpen met de bestrijding / beheersing hiervan door dit voor u gemeente te verzorgen of het leveren van producten (natuurlijke vijanden) om deze bladluis plaag te bestrijden. Tevens kunnen wij een meerjarig bestrijdingsplan op te stellen met daarin adviezen voor een verbeterde omgeving voor nuttige insecten. 

Brimex bladluis bestrijding  Bladluis beheersing hoogwerker

Neem contact met ons op voor meer informatie: 0031-(0)76-5656759 | [email protected]

 

*Honingdauw is een heldere plakkerige nectar-achtige vloeistof die veel soorten bladluis, dopluis, wittevlieg en rupsen kunnen achterlaten. Het is vaak niet schadelijk voor de plant of boom, echter kan het wel de fotosynthese en dus groei belemmeren. Het grootste probleem van honingdauw is de overlast op de straat, terras, auto's etc. , maar ook is het een voedingsbodem voor schimmels zoals roetdauw.