Kiwi- en Kiwibes

Minder werk én een hogere kiwiopbrengst dankzij de Flying Doctors® Hive

Brimex Hommelbestuiving met de Flying Doctors® Hive

Wist je dat kiwiplanten éénslachtig zijn? Enkel de bestoven bloemen van vrouwelijke planten ontwikkelen zich tot vruchten. Ze vereisen veel stuifmeel om meer vruchten van een hoge kwaliteit te produceren. Dat is waar de Flying Doctors® het verschil maken!

Bij kiwi’s gebruik je vooraf verzameld stuifmeel dat afkomstig is van de mannelijke planten. Meestal verstuiven telers de pollen op mechanische wijze, maar waarom zou je niet kiezen voor de Flying Doctors® Hive?

Als je de Flying Doctors® gebruikt, moet je als teler enkel het verzameld stuifmeel in de hommelnest aanbrengen. De hommels doen de rest! Als ze uitvliegen, blijven de pollen aan hun lijfje kleven. Dankzij hun groot en behaard lichaam is er een groter bloemcontact en wordt er meer stuifmeel tot bij de bloemen gebracht. Verder verspil je ook minder pollen door de Flying Doctors® te gebruiken, omdat de hommels het stuifmeel gericht tot bij de bloem brengen. Wat is het resultaat? Minder werk en minder stuifmeelverspilling zonder kwaliteits- en opbrengstverliezen.