Framboos en braambes

De oplossing voor je frambozen- en braambessenteelt binnen handbereik met Brimex biologische bestuiving en bestrijding

Brimex IPM maakt het verschil

Biologische producten vormen een onmisbaar aspect in de hedendaagse frambozen- en braambessenteelt. Maar waarom is het nu een goed idee om voor IPM of geïntegreerde gewasbescherming te kiezen?

  • Je vermijdt dat plagen en ziekten resistent worden tegen chemische bestrijdingen.
  • Je speelt in op de strenge regelgeving en de eisen van de consument.
  • Je kiest voor residuvrije en dus voor gezondere frambozen en braambessen.
  • Je hebt minder risico op opbrengstverliezen.
  • Je plukt de vruchten door voor IPM te kiezen. Hoe? Je kan rekenen op een verhoogde kostenefficiëntie, een betere vruchtkwaliteit en je optimaliseert zo je competitiviteit.

Biologische bestrijding in framboos en braambes

Kies jij ook voor biologische teelten? Dan biedt Biobest je tal van oplossingen die je op elk moment veilig kan gebruiken. Je kan gebruik maken van:

Hommelbestuiving in framboos en braambes

Kruisbestuiving met de hulp van hommels… In vergelijking met bijen gaan hommels ook op pad bij slechtere weeromstandigheden zoals bewolking. Bovendien gebeurt de bestuiving sneller en brengen ze grotere hoeveelheden pollen naar de bloem. Wat is het resultaat? Meer en grotere vruchten van een hogere kwaliteit, waardoor je een hogere opbrengst kan realiseren. Om van al die voordelen te genieten, kan je vertrouwen op de hommelnesten van Biobest.

Hommelbestuiving en biologische bestrijding met Flying Doctors®

Ook onze Flying Doctors® kunnen je van dienst zijn om vruchtrot te voorkomen. Door voor onze Flying Doctors® Hive te kiezen, combineer je bestuiving en gewasbescherming in één strategie. De hommels gaan niet enkel op pad om je bloemen te bestuiven, maar ze beschermen de bloemen met Prestop® 4B, een biologische fungicide verspreid door hommels. Die Flying Doctors® doen al het werk: bestuiven en beschermen.

Wist je dat

… frambozen en braambessen ook voor vele andere telers een uitdaging vormen door veranderende weersomstandigheden in combinatie met allerlei plagen en ziekten die in het gewas opduiken? Alweer een reden om voor biologische bestrijding en bestuiving te kiezen.