Aardbei

Biologische bestuiving en bestrijding… Goed ingeburgerd in jouw aardbeienteelt!

Brimex IPM maakt het verschil

Biologische producten vormen een onmisbaar aspect in de hedendaagse aardbeienteelt. Maar waarom is het nu een goed idee om voor IPM of geïntegreerde gewasbescherming te kiezen?

  • Je vermijdt dat plagen en ziekten resistent worden tegen chemische bestrijdingen.
  • Je speelt in op de strenge regelgeving en de eisen van de consument.
  • Je kiest voor residuvrije en dus voor gezondere aardbeien.
  • Je hebt minder risico op opbrengstverliezen.
  • Je plukt de vruchten door voor IPM te kiezen. Hoe? Je kan rekenen op een verhoogde kostenefficiëntie, een betere vruchtkwaliteit en je optimaliseert zo je competitiviteit.

Biologische bestrijding in aardbei

Kies jij ook voor biologische teelten? Dan biedt Biobest je tal van oplossingen die je op elk moment veilig kan gebruiken. Je kan gebruik maken van:

Hommelbestuiving in aardbei

Ondanks dat de meeste aardbeiensoorten aan zelfbevruchting doen, kunnen hommels een grote meerwaarde voor je teelt betekenen. In vergelijking met bijen hebben hommels een groter en behaarder lijfje, waardoor ze meer stuifmeel tot bij de bloemen brengen. Bovendien hebben ze door dat groot lichaam een groter bloemcontact. Wat is het resultaat? Hommels bezoeken meer bloemen in een kortere tijdsspanne en zorgen voor goed bestoven bloemen. Voor jou als teler betekent dat grotere vruchten van een hogere kwaliteit, waardoor je een hogere opbrengst kan realiseren. Biobest helpt je om die resultaten te bereiken met een ruim aanbod aan hommelnesten.

Hommelbestuiving en biologische bestrijding met Flying Doctors®

Ook onze Flying Doctors® kunnen je van dienst zijn om vruchtrot te voorkomen. Door voor onze Flying Doctors® Hive te kiezen, combineer je bestuiving en gewasbescherming in één strategie. De hommels gaan niet enkel op pad om je bloemen te bestuiven, maar ze beschermen ze ook tegen Botrytis met Prestop® 4B, een biologisch fungicide verspreid door hommels. Die Flying Doctors® doen al het werk: bestuiven en beschermen.

Wist je dat

… hommelbestuiving de weg naar de aardbeienteelt goed gevonden heeft? Van bedekte teelten tot toepassingen in open lucht… Het kan allemaal! Ook kan je als aardbeienteler rekenen op biologische bestrijding om je teelt op een natuurlijke manier gezond te houden.