SCHWEGLER

Onze hoogwaardige nesthulpmiddelen van SCHWEGLER houtbeton zijn soort specifiek, ademend, bestand tegen weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf, zoals rotting of spechtaanvallen. Het grote succes met zeer hoge bezettingspercentages is sinds tientallen jaren wetenschappelijk aangetoond, o.a. door talloze aanbevelingen van internationaal toonaangevende natuurbeschermingsverenigingen, staatsinstellingen, het algemeen nut beogende organisaties en enthousiaste klanten. 

De nesthulpmiddelen verrichten jarenlang betrouwbaar hun dienst, maar verbruiken tevens bij de productie ervan weinig hulpbronnen. Na hun levensduur is de milieubelasting zeer minimaal en zal ook zonder speciale afvoer op lange termijn geen vreemd voorwerp in de natuur vormen. 

Zo letten wij vooral bij de productie en bij de inkoop van de materialen op een gezonde eco balans: Wij gebruiken in het algemeen inheems hout (evt. bij plaatproducten doorgaans met duurzaamheidcertificaat) en wij letten op korte leverings- en distributiewegen voor een gering energieverbruik. Mocht een onderdeel bij onze nestkasten toch eens stukgaan, dan bieden wij ook na tientallen jaren nog vervangende onderdelen aan. 

Onze hout- en houtbetonproducten worden uitsluitend in onze fabriek in Duitsland geproduceerd. Voor zover mogelijk kopen wij basismaterialen
uit Duitse of Europese productie, om ook hier te voldoen aan onze verantwoordelijkheid. Onze producten verpakken wij met gebruik van zo min mogelijk kunststoffen en wij hergebruiken ook aanwezige omverpakkingen (bijv. karton). Een bestelling per pakketdienst wordt door ons CO2-neutraal verstuurd, bij de verzending op pallets optimaliseren wij de verpakking bijv. met voorbereide vullingen van papier en karton. 

Dit alles is bij ons geen idee dat op een marketingafdeling werd geboren, maar sinds de oprichting van het bedrijf een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Wij nemen onze verantwoordelijkheid op dit gebied heel serieus en proberen ook hier te voldoen aan onze hoge eisen, vooral door het consequent naleven van sociale normen en milieubeschermingsnormen. Natuurbescherming is niet alleen beperkt tot het aanbrengen van een nesthulpmiddel. Productie, begeleiding, herstel en afvoer zijn eveneens belangrijke aspecten. 

Het doel van onze inspanningen is eenvoudig en toch zeer ambitieus: Wij geven in het wild levende dieren de mogelijkheid om niet alleen nu maar ook in de toekomst te overleven in onze moderne, veranderende wereld en bieden komende generaties de kans dit te behouden en willen ons enthousiasme gewoon doorgeven. 

De belangrijkste kenmerken van de SCHWEGLER nestkasten

1. Ophanging, controle en schoonmaken kunnen zonder problemen en eenvoudig worden uitgevoerd. Alleen in de praktijk beproefde producten garanderen het jarenlange, steeds terugkerende bezettingssucces! 

2. Gepatenteerde boomophangingen die ingroeien van de ophanging in de boomstam verhinderen. Voor bossen goedgekeurd en aanbevolen. 

3. Moeder natuur is het voorbeeld voor onze nestkasten; de binnen afmetingen zijn bijv. afgestemd op holen die zijn gemaakt door spechten of zijn ontstaan door verrotting. Maar ook rots holen of spleetverblijven kunnen een voorbeeld zijn. Er wordt bovendien niet alleen gelet op de afmetingen en vormgeving, maar ook oppervlaktestructuur en kwaliteit worden aangepast aan de behoeften van de desbetreffende diersoort. 

5. Broedruimte-afmetingen, diameters van de invliegopeningen en alle afmetingen van elk afzonderlijk nestkastmodel werden afgestemd op de behoeften en gedragingen van de dieren. Zoals wetenschappelijke proeven door een groot aantal vogelbeschermingswachten en natuurbeschermingsorganisaties in binnen- en buitenland regelmatig aantonen, worden o.a. de grootste koloniedichtheden bij verschillende vogelsoorten (broed- paar per hectare) bereikt met SCHWEGLER nestkasten van houtbeton. 

4. Door de onbetwist zeer lange houdbaarheid, gewoonlijk ten minste 20 tot 25 jaar, en de hoge acceptatiegraad zijn SCHWEGLER nestkasten sinds tientallen jaren in de praktijk zeer succesvol. Een bijzonder pluspunt is de aanmerkelijk grotere duurzaamheid en weersongevoeligheid ten opzichte van hout en de hogere sterkte verhindert schade door spechten in verregaande mate. Door de vloeiende vormgeving is een veel betere aanpassing van de nesthulpmiddelen aan de behoeften van de bewoners gewaarborgd. 

5. Een andere doorslaggevende factor is de bouwtechnisch uiterst probleemloze hantering en toepassing. Ingemetseld of bevestigd op de gevel, onze producten geven u de zekerheid van de grootste duurzaamheid en bestendigheid tegen verwering. Sinds intussen meer dan 50 jaar produce- ren en verkopen wij nesthulpmiddelen voor aan- en inbouw in gebouwen, pro teer van deze unieke schat aan ervaring! 

6. SCHWEGLER nestkasten worden in samenwerking met de nationale vogelbeschermingswachten, Europese natuurbescherming-verenigingen, bosbouwkundigen en ornithologen op grond van jarenlange ervaring en kennis ontwikkeld. Het daarvoor gebruikte speciale SCHWEGLER houtbetonmateriaal is een natuurproduct dat uit ca. 75% hout en klimaat regulerende additieven, bijv. klei, leem enz. bestaat. 

Het isoleert zodoende uitstekend tegen temperatuurschommelingen en is uiterst ademend. Zo wordt het ontstaan van condens verhinderd, zoals bijvoorbeeld bij kunststof, steen, hardschuim of betonnen nestkasten zeer vaak te zien is. 

7. Onze producten zijn of cieel gekeurd, aanbevolen en erkend, o.a. door de Nederlandse vogelbeschermingsvereniging, Gierzwaluwbescherming Nederland, KNNV Vereniging voor Veldbiologie, IVN,  ‘Biologischer Bundesanstalt’, de ‘NABU’ in Duitsland, de ‘LBV’ in Beieren, de ‘BUND’ in Duitsland, de Duitse dierenbescherming, de ‘Verein Jordsand’, de natuurbeschermingsvereniging in Oostenrijk, de Franse vogelbescherming vereniging, de Zwitserse vogelwacht, de Italiaanse vogelbeschermingsvereniging, de ‘SEO’ in Spanje, de ‘NABS’ in Noord- Amerika en vele vele andere verenigingen. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »