Aubergine

Biologische bestuiving en bestrijding… De nieuwe standaard in aubergineteelten!

IPM van Brimex maakt het verschil

Biologische producten vormen een onmisbaar aspect in de hedendaagse aubergineteelt. Maar waarom is het nu een goed idee om voor IPM of geïntegreerde gewasbescherming te kiezen?

  • Je vermijdt dat plagen en ziekten resistent worden tegen chemische bestrijdingen.
  • Je speelt in op de strenge regelgeving en de eisen van de consument.
  • Je kiest voor residuvrije en dus voor gezondere aubergines.
  • Je hebt minder risico op opbrengstverliezen.
  • Je plukt de vruchten door voor IPM te kiezen. Hoe? Je kan rekenen op een verhoogde kostenefficiëntie, een betere vruchtkwaliteit en je optimaliseert zo je competitiviteit.

Biologische bestrijding in aubergine

Kies jij ook voor biologische teelten? Dan biedt Biobest je tal van oplossingen die je op elk moment veilig kan gebruiken. Je kan gebruik maken van:

Hommelbestuiving in aubergine

Hoewel aubergineplanten over het algemeen aan zelfbestuiving doen, mag je ook het belang van kruibestuiving niet onderschatten. Auberginebloemen vereisen namelijk trillingen, zodat het stuifmeel kan loskomen. Dat is het geval wanneer hommels de bloemen bestuiven. Met hommelbestuiving kan je daarom rekenen op een hogere opbrengst, grotere vruchten en meer zaden. Hommels zijn vandaag dan ook de nieuwe standaard voor moderne auberginetelers. Biobest helpt je graag verder met een ruim aanbod aan hommelnesten.

Wist je dat

… de aubergine ook wel de eierplant genoemd wordt? Belichte aubergineteelten zijn in opmars, waardoor deze groente het hele jaar rond beschikbaar is. Van een teelt in evolutie gesproken!