Courgette en Pompoen

Succesvolle courgetten- en pompoennenteelt? Wees er snel bij met Brimex biologische bestrijding!

Brimex IPM maakt het verschil

Biologische en natuurlijke producten vormen een onmisbaar aspect in de hedendaagse courgetten- en pompoennenteelt. Maar waarom is het nu een goed idee om voor IPM of geïntegreerde gewasbescherming te kiezen?

  • Je vermijdt dat plagen en ziekten resistent worden tegen chemische bestrijdingen.
  • Je speelt in op de strenge regelgeving en de eisen van de consument.
  • Je kiest voor residuvrije en dus voor gezondere komkommers.
  • Je hebt minder risico op opbrengstverliezen.
  • Je plukt de vruchten door voor IPM te kiezen. Hoe? Je kan rekenen op een verhoogde kostenefficiëntie, een betere vruchtkwaliteit en je optimaliseert zo je competitiviteit.

Biologische bestrijding in courgette en pompoen

Kies jij ook voor biologische en natuurlijke teelten? Dan biedt Biobest je tal van oplossingen die je op elk moment veilig kan gebruiken. Onder de relevante producten in het menu vind je onder meer:


Hommelbestuiving in courgette en pompoen

Hommels zorgen voor de overdracht van het stuifmeel van de mannelijke bloemen naar de vrouwelijke bloemen. Deze overdracht moet altijd vroeg in de ochtend gebeuren omdat de bloemen bij courgetten en pompoenen na de middag verwelken. Bij minder goed weer vliegen er ’s morgens soms niet voldoende insecten en verloopt de bestuiving niet goed. Hommels daarentegen werken gewoon door tijdens het minder goede weer.

Hommels zijn betere bestuivers omdat ze bijdrage tot minder vruchtval, minder vruchtvervorming en een betere vruchtkwaliteit. Biobest helpt je dan ook graag verder met een ruim aanbod aan hommelnesten om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Wist je dat

…courgette en pompoen een korte teeltcyclus hebben en zeer aantrekkelijk zijn voor een uitgebreid gamma aan plagen? Pak het probleem aan vanaf het vroege begin en voorkom dat plagen overleven en overgedragen worden op de volgende cycli. Ga voor minder problemen nu én in de toekomst!