Komkommer en augurk

Succesvolle komkommerteelt? Wees er snel bij met Brimex biologische bestrijding!

Brimex IPM maakt het verschil

Biologische en natuurlijke producten vormen een onmisbaar aspect in de hedendaagse komkommer- en augurkenteelt. Maar waarom is het nu een goed idee om voor IPM of geïntegreerde gewasbescherming te kiezen?

  • Je vermijdt dat plagen en ziekten resistent worden tegen chemische bestrijdingen.
  • Je speelt in op de strenge regelgeving en de eisen van de consument.
  • Je kiest voor residuvrije en dus voor gezondere komkommers.
  • Je hebt minder risico op opbrengstverliezen.
  • Je plukt de vruchten door voor IPM te kiezen. Hoe? Je kan rekenen op een verhoogde kostenefficiëntie, een betere vruchtkwaliteit en je optimaliseert zo je competitiviteit.

Biologische bestrijding in komkommer

Kies jij ook voor biologische teelten? Dan biedt Biobest je tal van oplossingen die je op elk moment veilig kan gebruiken. Je kan gebruik maken van:


Hommelbestuiving in komkommer

De meeste komkommervariëteiten in kassen hebben enkel vrouwelijke bloemen. Daardoor ontwikkelen de vruchten zich zonder bevruchting. Die planten hebben dus parthenocarpe eigenschappen, waardoor bestuiving overbodig is.
Enkel de niet-parthenocarpe rassen vereisen kruisbestuiving. In vergelijking met de honingbij is er met hommels sprake van minder vruchtval en een betere vruchtkwaliteit. Voor niet-parthenocarpe komkommers zijn hommels dus betere bestuivers. Biobest helpt je dan ook graag verder met een ruim aanbod aan hommelnesten om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Wist je dat

…komkommers een korte teeltcyclus hebben en zeer aantrekkelijk zijn voor een uitgebreid gamma aan plagen? Pak het probleem aan vanaf het vroege begin en voorkom dat plagen overleven en overgedragen worden op de volgende cycli. Ga voor minder problemen nu én in de toekomst!