Meloen en watermeloen

Een succesvolle meloenteelt? Kies voor Brimex biologische bestrijding en bestuiving!

Brimex IPM maakt het verschil

Biologische producten vormen een onmisbaar aspect in de hedendaagse (water)meloenteelt. Maar waarom is het nu een goed idee om voor IPM of geïntegreerde gewasbescherming te kiezen?

  • Je vermijdt dat plagen en ziekten resistent worden tegen chemische bestrijdingen.
  • Je speelt in op de strenge regelgeving en de eisen van de consument.
  • Je kiest voor residuvrije en dus voor gezondere meloenen.
  • Je hebt minder risico op opbrengstverliezen.
  • Je plukt de vruchten door voor IPM te kiezen. Hoe? Je kan rekenen op een verhoogde kostenefficiëntie, een betere vruchtkwaliteit en je optimaliseert zo je competitiviteit.

Biologische bestrijding in (water)meloen

Kies jij ook voor biologische teelten? Dan biedt Biobest je tal van oplossingen die je op elk moment veilig kan gebruiken. Je kan gebruik maken van:


Hommelbestuiving in (water)meloen

Meloenen hebben zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen op één plant. Voor de bestuiving moeten de pollen dus van de mannelijke naar de vrouwelijke bloemen gebracht worden. Daarvoor reken je als teler op insecten.

Waarom kies je best voor hommels die het verschil kunnen maken? De vrouwelijke bloemen van de meloenplant hebben veel stuifmeelkorrels nodig voor een goede vruchtzetting en vruchtkwaliteit. Door hun grote en behaarde lijfje hebben hommels een groter bloemcontact waardoor ze erin slagen om grote hoeveelheden stuifmeel tot bij de bloem te brengen. Wat is het resultaat? Goed bestoven bloemen met minder vruchtval en een betere vruchtkwaliteit tot gevolg. Biobest helpt je graag om deze resultaten te behalen met een uitgebreid gamma aan hommelnesten.