Paprika en pepers

Paprikatelers trekken de kar van biologische bestrijding voor een succesvolle teelt

Brimex IPM maakt het verschil

Biologische producten vormen een onmisbaar aspect in de hedendaagse paprika- en peperteelt. Maar waarom is het nu een goed idee om voor IPM of geïntegreerde gewasbescherming te kiezen?

  • Je vermijdt dat plagen en ziekten resistent worden tegen chemische bestrijdingen.
  • Je speelt in op de strenge regelgeving en de eisen van de consument.
  • Je kiest voor residuvrije en dus voor gezondere paprika’s en pepers.
  • Je hebt minder risico op opbrengstverliezen.
  • Je plukt de vruchten door voor IPM te kiezen. Hoe? Je kan rekenen op een verhoogde kostenefficiëntie, een betere vruchtkwaliteit en je optimaliseert zo je competitiviteit.

 Biologische bestrijding in paprika en pepers

Kies jij ook voor biologische teelten? Dan biedt Biobest je tal van oplossingen die je op elk moment veilig kan gebruiken. Je kan gebruik maken van:

Hommelbestuiving in paprika en pepers

Hoewel paprikaplanten over het algemeen zelfbestuivend zijn, komt kruisbestuiving ook steeds vaker voor. Hommels zorgen voor een betere vruchtkwaliteit en een aanzienlijke winstverhoging van je paprikateelt. Bijgevolg worden hommels vandaag steeds meer ingezet door paprikatelers. Biobest helpt je dan ook graag verder met een ruim aanbod aan hommelnesten om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Wist je dat

… paprikatelers wereldwijd de kar trekken op het vlak van geïntegreerde gewasbescherming door hier vol vertrouwen op in te zetten? En of ze het belang en de voordelen van IPM zien!