Sperzieboon en pronkboon

Ook voor je bonenteelt kan je op de biologische bestrijding en bestuiving van Brimex rekenen

Brimex IPM maakt het verschil

Biologische producten vormen een onmisbaar aspect in de hedendaagse bonenteelt. Maar waarom is het nu een goed idee om voor IPM of geïntegreerde gewasbescherming te kiezen?

  • Je vermijdt dat plagen en ziekten resistent worden tegen chemische bestrijdingen.
  • Je speelt in op de strenge regelgeving en de eisen van de consument.
  • Je kiest voor residuvrije en dus voor gezondere bonen.
  • Je hebt minder risico op opbrengstverliezen.
  • Je plukt de vruchten door voor IPM te kiezen. Hoe? Je kan rekenen op een verhoogde kostenefficiëntie, een betere vruchtkwaliteit en je optimaliseert zo je competitiviteit.

Brimex biologische bestrijding in sperzie- en pronkbonen

Kies jij ook voor biologische teelten? Dan biedt Biobest je tal van oplossingen die je op elk moment veilig kan gebruiken. Je kan gebruik maken van:


Hommelbestuiving in sperzie- en pronkbonen

Ondanks dat bonen aan zelfbestuiving doen, zijn er toch bonensoorten die een aanzienlijk voordeel halen uit kruisbestuiving met insecten. Vooral grotere en behaarde bestuivers zoals de hommel doen het goed. Hommels kunnen bijgevolg dus zeker wel een meerwaarde bieden. Biobest helpt je graag verder met een uitgebreid aanbod aan hommelnesten.

Wist je dat

… sperziebonen ook wel prinsessenbonen genoemd worden? Niet enkel voor sperziebonen, maar ook voor vele andere bonensoorten kan je op biologische bestrijding en bestuiving rekenen.