Tomaat en kerstomaat

Voor een succesvolle tomatenteelt zijn Brimex biologische bestrijders en hommels onmisbaar

Brimex IPM maakt het verschil

Brimex biologische producten vormen een onmisbaar aspect in de hedendaagse tomatenteelt. Maar waarom is het nu een goed idee om voor IPM of geïntegreerde gewasbescherming te kiezen?

  • Je vermijdt dat plagen en ziekten resistent worden tegen chemische bestrijdingen.
  • Je speelt in op de strenge regelgeving en de eisen van de consument.
  • Je kiest voor residuvrije en dus voor gezondere tomaten.
  • Je hebt minder risico op opbrengstverliezen.
  • Je plukt de vruchten door voor IPM te kiezen. Hoe? Je kan rekenen op een verhoogde kostenefficiëntie, een betere vruchtkwaliteit en je optimaliseert zo je competitiviteit.

Biologische bestrijding in tomaat

Kies jij ook voor biologische teelten? Dan biedt Biobest je tal van oplossingen die je op elk moment veilig kan gebruiken. Je kan gebruik maken van:

Hommelbestuiving in tomaat

Telers over de hele wereld gebruiken tegenwoordig standaard hommels voor de bestuiving van tomaten in kassen. Waarom zijn hommels nu zo’n goede bestuivers? Voor een goede bestuiving van je tomaten is het essentieel dat de bloemen trillen. Hommels kunnen hun lichaam laten trillen, waardoor het stuifmeel van de bloemen loskomt. Bijgevolg besparen deze natuurlijke bestuivers je werk, verbeteren ze de kwaliteit van je tomaten en verhogen ze je opbrengst. Biobest beschikt over een breed assortiment aan hommelnesten om aan jouw specifieke behoeften als teler te voldoen. Zo hebben wij voor belichte teelten een speciaal ontworpen belichtingsnest.

Wist je dat

… de doorteelt van tomaten steeds intensiever en moderner wordt door de continue vraag van consumenten? Denk maar aan belichte teelten.