Roos

Een bloeiende rozenteelt dankzij tal van Brimex natuurlijke oplossingen!

Brimex IPM maakt het verschil

Biologische producten vormen een onmisbaar aspect in de hedendaagse rozenteelt. Maar waarom is het nu een goed idee om voor IPM of geïntegreerde gewasbescherming te kiezen?

  • Je vermijdt dat plagen en ziekten resistent worden tegen chemische bestrijdingen.
  • Je speelt in op de strenge regelgeving en de eisen van de consument.
  • Je kiest voor een residuvrije en dus voor een natuurlijke rozenteelt.
  • Je hebt minder risico op opbrengstverliezen.
  • Je plukt de vruchten door voor IPM te kiezen. Hoe? Je kan rekenen op een verhoogde kostenefficiëntie, een betere kwaliteit en je optimaliseert zo je competitiviteit.

Biologische bestrijding in roos

Kies jij ook voor biologische teelten? Dan biedt Biobest je tal van oplossingen die je op elk moment veilig kan gebruiken. Je kan gebruik maken van:

Wist je dat

… steeds meer telers kiezen voor een kwalitatieve rozenteelt met respect voor mens en milieu? Door chemische bestrijding te verminderen of zelfs volledig te bannen, produceer je rozen die zonder zorgen geplukt kunnen worden. Ook zullen de consumenten met plezier aan hun vers boeket ruiken.

De rozenmarkt maakte dan ook een ware evolutie door. Rozen werden vroeger geteeld in traditionele landen waar ze direct ter beschikking stonden van de consumenten. Zoveel jaar later is de vraag naar rozen alleen nog maar toegenomen en is de teelt uitgegroeid tot een belangrijk exportproduct in de sierteelt. Gevolg? Strenge fytosanitaire eisen en eisen van de consument waarbij biologische bestrijding het verschil kan maken.